fredag 26. februar 2010

Siste! Regjeringen avlyser sommeren!

Det meldes idag fra informert hold på Stortinget at den rødgrønne regjering etter omfattende drøftinger har kommet frem til at sommeren 2010 avlyses. For å fylle det tomrommet som oppstår har regjeringen gått inn for en løsning der både vår og høst blir tilgodesett med likelydende andeler av den nå tapte sommer. Det vil si at vinteren får hovedandelen mens det blir en svært kort og kald vår og en ditto høst. Grunnene til denne avlysningen av nordmennenes kanskje mest populære årstid skal ha mange årsaker. I de intense lekkasjene som har flommet fra regjeringskvartalet blir flere av disse omtalt i klartekst. Først og fremst står problemene med sykelønnsordningen. Som den oppvakte leser har kunnet registrere nedsatte regjeringen en ekspertgruppe som presenterte sin innstilling 3. februar d.å. I forbindelse med presentasjonen falt regjeringen, LO og NHO hverandre om halsen og utbrøt i rørende enighet at dette virkelig var en løsning de alle kunne bifalle med stor varme og entusiasme. 3 uker senere kunne vår arbeidsminister presentere det ferdige og gjennomdrøftede forslagets endelige ordlyd for et forventningsfullt publikum. Da presentasjonen var vel gjennomført hørtes en sped barnerøst bakerst i salen: Jamen, han har jo ingen klær på seg! Stemmen var nok litt for svak til å overdøve alle ovasjonene. Så fikk vi altså en sykelønnsordning helt uten nye klær. At en slik ordning som egentlig er den samme som vi hadde ikke vil utgjøre noen store forskjeller for sykefraværet, ja det skjønner til og med et lite barn. Landets statsminister som både er voksen og mektig skjønner det nok også. Derfor har han fjernet sommeren. Han er jo klar over at det er nettopp da nordmenn har sin etterlengtede ferie. Nå som de ikke får den, vil man spare inn en hel haug fraværsdager som med litt kreativ bokføring oppveier en hel masse sykedager. Faktisk er det mulig vi i år kommer ut i pluss og kan føre over noen overskuddsdager til neste år. De fleste regner med at ordningen blir så lønnsom at den innføres fast.
Det neste punktet på premielisten som gis av en avlyst sommer er miljøet. SVs miljøpolitiske talsmann sier så klokt og innlysende at en fjernet sommer med en fjernet sommerferie også fjerner ferieturene. Bruken av overlessede feriebiler med campingvogner, skrikende unger og bagasje nok for et halvår på en øde øy vil nå forsvinne. Flytransporten til varmere himmelstrøk vil tørke helt inn og de staute vestlandsferjene kan starte opp med brislingfiske. Samlet vil dette fjerne utrolige mengder CO2. Erlik Solheim smiler på seg ørevoks i munnvikene og gleder seg til å presentere helt utrolige tall på neste klimakonferanse.Et annet oppsiktsvekkende utslag innen miljøsektoren er alle hyttene i strandsonen. Uten ferie og med kun vinter avløst av kald vår og høst vil disse bli helt uinteressante. Regjeringen ser for seg masseoppkjøp og massiv riving slik at sørlandskysten atter vil være helt fritatt for stengsler og soltilbedende badegjester. Av dette vil det følge et massesalg av fritidsbåter til utlandet i og med at bare isbrytere vil ha noen fremtid blandt hjemlige knatter og knøs. Enda mer CO2 fjernet fra våre idyller.

Det tredje punktet hvor regjeringen forventer store innsparinger gjennom den nye ordningen er på helsefronten. Vår alles statsminister har nemlig innsett det faktum at uten sommer forsvinner en rekke helsefarlige aktiviteter. Først og fremst uterestaurantenes sjenerøse skjenking av øl. Dette er en uskikk som starter allerede den første varme vårdagen. Som en udressert horde med villmenn raser nordmenn mot det nærmeste vannhull i friluft og vederkveger seg med den ene skummende halvliter etter den andre. Dette er drikke som er fylt til randen både med sukker og alkohol. En nifs blanding som kan resultere i de mest alvorlige helseskader. Og om ikke dette er nok iler hordene så hjem til griller med pølser, burgere, sideflesk og andre feite kaloribomber som inntas sammen med et enslig persilleblad for evig begravd i remulade og ymse dressinger. Dette svelges så ned med nye mengder øl eller bøttevis med Coca-Cola. Det er nærmest et helsemessig selvmord. Med sommeren avlyst er vi kvitt hele spetakelet. I tillegg slipper regjeringen å innføre den svært upopulære loven om røyking på uterestauranter. At mindre soling vil føre til en solid nedgang i tilfellene av hudkreft tas som en ren bonus. At en avlyst sommer har så store helsegevinster har gitt helseministeren et ikke alkoholassistert tilfelle av dilerium.

Det fjerde punktet på regjeringens fordelsprogram i anledning en avlyst sommer er invandrings- og inkluderingspolitikken. Det er ikke første gang vår eminente statsminister har latt seg blende av egen suksess. Nå som han har oppdaget fordelene et år uten sommerferie kan gi, har han samtidig funnet en måte å glede våre landsmenn som bekjenner seg til en annen trosretning. Han avskaffer de kristne høytidene jul og påske og de dertil hørende feriene. Dermed blir det ingen problemer med at barn som ikke feirer disse blir etterlatt ensomme i byen når de norske kristne søker mot sne og ski. Dessuten får man ikke unødvendige avbrekk i undervisningen, noe våre lærere nok vet å ta imot med takk. Med påske, jul og sommer ute av bildet åpner nye innvandringsperspektiver seg. Alle høyfjells- og badehotellene blir jo stående tomme. Her er det rom og her er det personale som virkelig kan bidra til mer vennlige asylmottak. Og hvem i all verden vil stikke av fra frokost, lunsj og treretters middag med bulgarsk trio og fugledans etter kaffen og konjakken.

Dermed gjenstår 17. mai i all sin nasjonale fientlighet. Dette er en dag som natulig vil bortfalle fordi de fleste nordmenn egentlig ikke syns det er så mye å feire lenger. Dermed slipper vi nok et avbrekk i skoleuken. At 17. mai togene også forsvinner vil ikke forbause innbyggerne i et land hvor knapt et tog går når det skal.

Regjeringen opplever stor støtte til forslagene. Høyre ser at produktiviteten vil øke betraktlig, men knurrer litt over 17. mai. Kristelig folkeparti ber på sine knær om å få beholde jul og påske, men befinner seg så nær sperregrensen at de ikke blir tatt alvorlig. Frp er skeptiske og uttaler at det får holde med to retter til middag på asylmottakene og kun kaffe og mineralvann på flyet hjem til opprinnelseslandet. Stortinget jubler i rørende enighet om at maken til god idé skal man lete lenge etter. Så høy er jubelen at ingen hører den spede barnerøsten på galleriet: Jamen, han har jo ingen klær på seg!

Med ønske om en riktig god vinter
Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar